- Serves: 12 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 15 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 10-15 dəqiq
- Kalori: 110
- Çətinlik:
Asand
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Əvvəlcə kiçik qazanda kərə yağını əridin.Əriyən kərə yağını bir kənarda 5 dəqiqə soyumağa qoyun.
- İçliyi hazırlamaq üçün ispanaq yarpaqlarını incə-incə doğrayın.
- Göbələkləri rəndələyin.Bir qabda içlik üçün olan ərzaqları və ədviyyatları əzmədən qarışdırın.
- Soyuyan kərə yağına yumurta sarısını əlavə edib fırça ilə qarışdırın.
- 2 yarpaq börəklik yuxaların ucları bir- birinə dəyəcək şəkildə dəzgaha alın.
- Uclarını yapışdırmaq üçün fırça yardımı ilə kərə yağı sürtün.Yuxaların ortalarını da fırça ilə çox az süd sürtün.
- İçlik üçün olan ərzaqları yuxanın uç hissəsinə yerləşdirin.Üzərinə barmaq şəklində kəsilmiş pendirləri əlavə edib rulon halında bükün.Rulonu bıçaq ilə 4 bərabər parçaya kəsin.Yağlı kağız sərilmiş siniyə düzün.
- Ərzaqlar bitənə qədər bu işləmi davam etdirin.Sinidəki börəklərin üzərinə kərə yağı qarışımını fırça ilə sürtün.
- Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada altlı-üstlü olaraq 10-15 dəqiqə bişirin.
- Sobadan çıxdıqdan sonra 5 dəqiqə dincəl qoyun və bir az soyuduqdan sonra servis edin
Xırt-xırt börək resepti
- Serves: 12 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 15 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 10-15 dəqiq
- Kalori: 110
- Çətinlik:
Asand
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Əvvəlcə kiçik qazanda kərə yağını əridin.Əriyən kərə yağını bir kənarda 5 dəqiqə soyumağa qoyun.
- İçliyi hazırlamaq üçün ispanaq yarpaqlarını incə-incə doğrayın.
- Göbələkləri rəndələyin.Bir qabda içlik üçün olan ərzaqları və ədviyyatları əzmədən qarışdırın.
- Soyuyan kərə yağına yumurta sarısını əlavə edib fırça ilə qarışdırın.
- 2 yarpaq börəklik yuxaların ucları bir- birinə dəyəcək şəkildə dəzgaha alın.
- Uclarını yapışdırmaq üçün fırça yardımı ilə kərə yağı sürtün.Yuxaların ortalarını da fırça ilə çox az süd sürtün.
- İçlik üçün olan ərzaqları yuxanın uç hissəsinə yerləşdirin.Üzərinə barmaq şəklində kəsilmiş pendirləri əlavə edib rulon halında bükün.Rulonu bıçaq ilə 4 bərabər parçaya kəsin.Yağlı kağız sərilmiş siniyə düzün.
- Ərzaqlar bitənə qədər bu işləmi davam etdirin.Sinidəki börəklərin üzərinə kərə yağı qarışımını fırça ilə sürtün.
- Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada altlı-üstlü olaraq 10-15 dəqiqə bişirin.
- Sobadan çıxdıqdan sonra 5 dəqiqə dincəl qoyun və bir az soyuduqdan sonra servis edin
Reseplər
Rəy bildir