- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 54
- Çətinlik:
Asand
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Cəfərini yuyub təmizlədikdən sonra incə-incə doğrayın.
- Doğradığınız cəfəriləri şor ilə qarışdırın.
- Duzuna diqqət edin .
- Digər yanda isə qatığı, yumurta və duru yağı bir çırpma teli vasitəsi ilə çırpıb qarışdırın.
- Yuxaları düzgün bir yerdə sərin.
- Əvvəlcə qatıqlı qarışımı bir-iki qaşıq ölçüsündə yuxanın üzərinə sürtün.
- Bundan sonra isə cəfəri və şor qarışımını yuxanın üzərinə yayın.
- Yuxaların iki qarşılıqlı ucunu bir birinin üzərinə gələcək şəkildə qapadın.
- Ardından iki ucundan büzün.
- Büzülən yuxalar 5-6 barmaq qalınlığında bıçaqla kəsin.
- Altı azca yağlanmış bir fırın sinisinə yığın.
- Bir-birinə yanaşı şəkildə içi dolu yuxalar alınır.
- Üzərlərinə qatıqlı xərcdən qaşıq yarımıyla gəzdin.
- Hətta üzəri üçün olan qarışıma bir az daha qatıq əlavə edin ki, qızardığında yumşaq və gözəl görünən, yumşaq bir börək əldə edə biləsiniz.
- Üzərinə küncüt gəzdirərək, alt -üst qızarması üçün fırına verin.
- Çıxartdıqdan sonra üzərinə barmağın uçlarıyla su səpərək bir bezlə üzərini örtüb bir sürə dincə qoyun.
- Bununla da börəyiniz qurumadan, yumşaq bir hal almış olur
Qırma börək resepti
- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 54
- Çətinlik:
Asand
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Cəfərini yuyub təmizlədikdən sonra incə-incə doğrayın.
- Doğradığınız cəfəriləri şor ilə qarışdırın.
- Duzuna diqqət edin .
- Digər yanda isə qatığı, yumurta və duru yağı bir çırpma teli vasitəsi ilə çırpıb qarışdırın.
- Yuxaları düzgün bir yerdə sərin.
- Əvvəlcə qatıqlı qarışımı bir-iki qaşıq ölçüsündə yuxanın üzərinə sürtün.
- Bundan sonra isə cəfəri və şor qarışımını yuxanın üzərinə yayın.
- Yuxaların iki qarşılıqlı ucunu bir birinin üzərinə gələcək şəkildə qapadın.
- Ardından iki ucundan büzün.
- Büzülən yuxalar 5-6 barmaq qalınlığında bıçaqla kəsin.
- Altı azca yağlanmış bir fırın sinisinə yığın.
- Bir-birinə yanaşı şəkildə içi dolu yuxalar alınır.
- Üzərlərinə qatıqlı xərcdən qaşıq yarımıyla gəzdin.
- Hətta üzəri üçün olan qarışıma bir az daha qatıq əlavə edin ki, qızardığında yumşaq və gözəl görünən, yumşaq bir börək əldə edə biləsiniz.
- Üzərinə küncüt gəzdirərək, alt -üst qızarması üçün fırına verin.
- Çıxartdıqdan sonra üzərinə barmağın uçlarıyla su səpərək bir bezlə üzərini örtüb bir sürə dincə qoyun.
- Bununla da börəyiniz qurumadan, yumşaq bir hal almış olur
Reseplər
Rəy bildir