- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 20 dəqiqə
- Kalori: 41
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İlıq sudan 4 x.q bəhməzin üstünə töküb qarışdırıb bir kənara qoyuruq.
- Ələnmiş unun üstünə suyu, duzu, mayanı və yağı əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq.
- Xəmirin üstünü örtüb isti yerdə 1 saat saxlayırıq.
- Bir saatdan sonra xəmirdən 6 kündə düzəldirik.
- Kündənin birini götürüb əlimizlə uzadırıq və iki qatlayırıq.
- Açıq ucunu bərkidib iki tərəfdən əlimizlə bururuq.
- Burulmuş xəmirin uclarını birləşdiririk.
- Hazırladığımız burulmuş xəmiri əvvəlcə sulu bəhməzə salırıq.
- Sonra çıxarıb çüncütün içinə salırıq. Hərtərəfini küncütləyirik.
- Bu şəkildə hamısını düzəldib qaba kağız sərib aralı yığırıq.
- Bir saat saxlayırıqxəmir özünə gəlib və şişəcək.
- Bir saatdan sonra sobanı 220 dərəcə qızdırıb 20 dəqiqəyə bişiririk.
- Buyurub nuş edə bilərsiniz
Simit resepti
- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 20 dəqiqə
- Kalori: 41
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İlıq sudan 4 x.q bəhməzin üstünə töküb qarışdırıb bir kənara qoyuruq.
- Ələnmiş unun üstünə suyu, duzu, mayanı və yağı əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq.
- Xəmirin üstünü örtüb isti yerdə 1 saat saxlayırıq.
- Bir saatdan sonra xəmirdən 6 kündə düzəldirik.
- Kündənin birini götürüb əlimizlə uzadırıq və iki qatlayırıq.
- Açıq ucunu bərkidib iki tərəfdən əlimizlə bururuq.
- Burulmuş xəmirin uclarını birləşdiririk.
- Hazırladığımız burulmuş xəmiri əvvəlcə sulu bəhməzə salırıq.
- Sonra çıxarıb çüncütün içinə salırıq. Hərtərəfini küncütləyirik.
- Bu şəkildə hamısını düzəldib qaba kağız sərib aralı yığırıq.
- Bir saat saxlayırıqxəmir özünə gəlib və şişəcək.
- Bir saatdan sonra sobanı 220 dərəcə qızdırıb 20 dəqiqəyə bişiririk.
- Buyurub nuş edə bilərsiniz
Reseplər
Rəy bildir