- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 32
- Çətinlik:
Asand
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Dərin və qalın balaca qazanda kərə yağını əridin.
- İçinə az-az un əlavə edərək qarışdırın. Dibinin yanmasına imkan verməyin. Yoxsa rəngi dəyişər və başka tam verər. 2 dəqiqə beləcə qovurun.
- Unun içinə az-az soyuq süd əlavə edin və əl çırpanı ilə yaxşıca qarışdırın. Un topları qalmamalıdır. Südü əlavə etməyə davam edin. Un süddə tam həll olduqdan sonra südün qalanını tökün.
- Orta aəşdə qaynayana kimi qarışdıraraq bişirin.
- Qaynamağa başlayan zamandan atəşi azaldın və 5 dəqiqə ərzində qarışdıraraq bişirin. Qatılaşanda hazırdır.
- Sousun qatılığını siz özünüz idarə edə bilərsiz, südü biraz çox etsəniz duru ola bilər.
- Beşamel sousuna istədiyiniz ədviyyatı və quru otları əlavə etməklə başka-başka dadlar əldə etmək olar
Beşamel sousu
- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 32
- Çətinlik:
Asand
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Dərin və qalın balaca qazanda kərə yağını əridin.
- İçinə az-az un əlavə edərək qarışdırın. Dibinin yanmasına imkan verməyin. Yoxsa rəngi dəyişər və başka tam verər. 2 dəqiqə beləcə qovurun.
- Unun içinə az-az soyuq süd əlavə edin və əl çırpanı ilə yaxşıca qarışdırın. Un topları qalmamalıdır. Südü əlavə etməyə davam edin. Un süddə tam həll olduqdan sonra südün qalanını tökün.
- Orta aəşdə qaynayana kimi qarışdıraraq bişirin.
- Qaynamağa başlayan zamandan atəşi azaldın və 5 dəqiqə ərzində qarışdıraraq bişirin. Qatılaşanda hazırdır.
- Sousun qatılığını siz özünüz idarə edə bilərsiz, südü biraz çox etsəniz duru ola bilər.
- Beşamel sousuna istədiyiniz ədviyyatı və quru otları əlavə etməklə başka-başka dadlar əldə etmək olar
Reseplər
Rəy bildir